Horgászorsó használatához tippek!! | CarpLine.hu

Horgászorsó használatához tippek!!

Hogyan őrizzük meg a horgászorsónk garanciáját? Alábbiakban jó pár hasznos tippet olvashatsz cikkünkben! (hivatalos NEVIS Garancia levél)

A Horgászonline webáruház és horgászbolt NEVIS horgász orsókkal kapcsolatos GARANCIA kezelésével szeretnénk Önt megismertetni az alábbiakban!

A NEVIS termékek csomagolása alapban tartalmazza az alábbi Garanci jegyet, amennyiben ez nincs a csomagolásban azt mi utólag elhelyezzük, illetve weboldalunkról is letöltheti! 

Kérjük figyelmesen olvassa el a leírtakat!

Garanciajegy

Termék típusa:
Vásárlás dátuma:
Vásárlás helye: Horgászonline webáruház és horgászbolt

Figyelem a garanciális igényt csak a vásárlás tényét igazoló blokkal illetve számlával együtt lehet érvényesíteni!

A Top-Fish 2001 Kft., mint a NEVIS horgászcikkek kizárólagos magyarországi forgalmazója, 3 év Garanciát vállal az ön által vásárolt horgászorsóra.

Garanciális feltételek:

  1. A garancia alapján a vásárló a termék kijavítását vagy cseréjét kérheti abban az esetben, ha a termék rendeltetésszerű használata során keletkezett hiba gyártási vagy anyaghibára vezethető vissza, és a hibajelenség a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
  2. A garanciális igény érvényesítésének helye a mindenkori vásárlás helyszíne, horgászbolt, vagy más kereskedelmi egység)
  3. A terméknek nem szakszervíz általi korábbi javítása, karbantartása módosítása, avagy az orsó esetében azok házának megbontása, a csavarfejek széthajtása vagy egyéb hasonló beavatkozás a garancia elvesztését vonja maga után.
  4. A Garanciális idő a vásárlás napjától számított 3 év. 

———————————————————————————————————————————————————————————-

Horgászorsó használati és Kezelési Útmutató

 Annak érdekében, hogy orsója, hosszú ideig hibátlanul szolgálja Önt, vegye figyelembe a következő hasznos tanácsokat.

Horgászorsóját védje a fizikai behatásoktól és szennyeződésektől. Ennek érdekében dobozában vagy a kereskedelmi egységekben kapható orsótartó táéskában szállítsa. Ha lehet nem szállítsa horgászorsóját botra felszerelve, mert za megnöveli a fizikai sérülések lehetőségét.

Amennyiben lehet ne tegye az orsóját a földre, mert szennyezőanyagok-homok,por stb-kerülhetnek a belső szerkezetébe, ileltve az illesztések közé, ami kopást és komoly meghibásodást okozhat. 

Minden használat után oldószertől és karcoló anyagoktól mentes puha törlő kendővel törölje át orsóját.

Ha az orsót vízbe ejti vagy esőben használja, ne csomagolja el vizesen, szárítsa ki.

Otthon soha ne tárolja az orsót bezárt táskában, mert a kialakuló pára vízkő lerakodáshoz vezethet, mindig olyan helyen kell tárolni ahol az megfelelően tud szellőzni. Sós víztől meghibásodott orsóra a garancia nem vonatkozik!

Ha felszerelése elakad soha ne erőltesse meg a horgászorsót. Az erőltetéstől a meghajtó fogaskerék, átugorhat, ezzel komoly károsodást okozhat az orsó rendszerében

Mindig a dobot megfogva kell megpróbálni az elakadt felszerelést kiszabadítani. A legjobb azonban ha a zsinórt elvágjuk, és nem erőltetjük.

A horgászzsinór kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy a zsinór szakítószilárdsága megfeleljen az orsó maximális terhelhetőség paramétereinek.

A horgászzsinórt enyhén előfeszítve tekercselje fel az orsó dobjára, kb. a dob pereme alatt 2 mm mélységig, amennyiben túltölti a dobot a zsinór le fog ugrani róla.

A fém dobok esetében ügyeljen arra, hogy ne ejtse le és ne tegye kőre, mivel a fém dobok széle könnyen megsérülhet, ami a zsinór szálkásodásához vezethet. 

A horgászat megkezdése elött állítsa be az orsó fékerejét, a dobra tekercselt horgászzsinór szakítószilárdságának megfelelően.

A különböző méretű és erősségű orsóknak más és más a fékereje, ezért a horgász a célnak megfelelő típusú és méretű orsót válasszunk. Kérjünk segítséget az szakeladóktól!

A fék gombot az óramutató járásának irányába forgatva a fékerő nő, ellenkező irányba forgatva csökken.

A nyeletőfék gombja fékgombja nem hal fárasztására való, ezért óvatosan tekerje, mert a fékgomb a nyeletőfék erősségének beállítására szolgál. Csak ütközésig szabad tekerni erőltetés nélkül. Terhelés közben, hal fárasztásakor ne váltsa át az orsó visszaforgásgátlóját, sem pedig a nyeletőféket. 

Vegye figyelembe, hogy a fékről illetve a nyeletőfékről lehúzott zsinóron minden alkalommal egy csavarodás keletkezik, mivel a zsinór nem szabadon fut le. Ha túl sok alkalommal megteszi ezt zavaróvá válhat, vagy meg kell fordítania zsinórt, vagy cserélni kell. 

Ez nem a horgászorsó hibája! 

Amennyiben a felkapókar eldeformálódik, a zsinór vezetőgörgő megszorulhat, ellenőrizze, hogy a zsinórvezető görgő megfelelően működik e, ha nem forduljon szakszervizhez. A horgászorsók jótállási ideje alatt bármilyen beavatkozást, javítást, karbantartást kizárólag a szakszerviz végezhet. Az orsó házának megbontása, a csavarfejek széthajtása, a jótállás azonnali elvesztését vonja maga után.

A fentiek betartását követően biztosak lehetünk, hogy orsóink hosszúéletüek lesznek és a garancia is megmarad! Ha bármilyen kérdése van írjon nekünk email: [email protected] vagy hívjon munkaidőben a +36-20-380-0026-os telefonszámon. 

Vélemény, hozzászólás?

RÓLUNK

CarpLine Team

Carpline

Fókuszban a minőségi és prémium horgásztermékek!