Mindig van új a nap alatt!

Korszerű anyagok a modern horgászatban

Ahogy a mindennapi életünket, úgy a horgászatot is átszövik a modern anyagok. Használatuk több okból célszerű, időt állóak (kevesebb csere mellett, kevesebb hulladék keletkezik), könnyűek (szállításkor azért ez nagy előny), és valljuk be azért tetszetősek is (ez csak hiúsági kérdés). A korszerű alapanyagokból készült termékek sora már végtelen, és a sor csak egyre nő. A fel kellene sorolni, nehéz dolgunk lenne, de azért csemegézzünk belőlük.

Dévérkeszeg horgászata

A carbon nyél

A botgyártást forradalmasítása a carbon, pontosabban az egyre tisztább carbon és egyre újabb műgyanták használata hozta meg. A botok súlya csökkent, erősségük nőtt. Egy-egy jól megépített bot szinte törhetetlenné vált. Azonban ezek az anyagok nem csak a horgászbotok, hanem a kiegészítők építésébe i beszivárogtak, így ma már több féle kiváló merítőszák nyelet is lehet kapni ami carbonból készült. A Carp Zoom Feeder Competition, nem csak versenyzőknek fejlesztett felszerelései között 2018-tól két ilyen, korszerű anyagból készített merítőnyél található. AFFECT HANDLE névre hallgató nyél rakós rendszerű, így rendkívül gerinces.

A menetes vége szabvány szerint készült, minden merítőfejhez kompatibilis.

Horgász merítőnyél!
Az egyik legjobb merítőnyél a kategóriájában!

Merítéshez

Persze a jó merítőnyélhez, kellően jó merítőfejet is ildomos választani. A merítőfej fejlesztésben azért nincs akkora lehetőség, de van egy, amit érdemes kipróbálni. Ez nem más, mint a szivacsos kialakítás. Ezeken a fejeken egy egyszerű szivacs henger nem engedi elsüllyedni merítés közben, így könnyebb maga a művelet. A trendeket követve a Carp Zoom kínálatába is bekerült az ívelt kialakítású Feeder Competition merítőfej.

Szákfej-Horgászonline webáruház
Ívelt aljú merítőfej

Szuper Akciós horgásztermékek hatalmas választéka, most a Szuper Akció oldalon!
Aranyos fogás

Határtalan védelem

Bár a modern horgászbotok szinte törhetetlenek, ez csak a rendeltetésszerű használatra igaz, a legtöbb „nem várt” sérülés, szállítás közben történik. Ahhoz, hogy korszerű botjainkat biztonságban szállíthassuk, megfelelő botzsákot, jelen esetben merevített botzsákot kell választanunk. Ezért állítottuk „hadirendbe” a Competition sorozatban egy három fakkos, merevített nagyméretű bottartót. Vállpántja párnázott, így ha esetleg hosszabb távon kell vinnünk, akkor is kényelmes. Erős zipzárjai mögött mindig biztonságban lesznek a botjaink.

Horgász botzsák, merev falú botzsák, Feeder Competition

Merevfalú védelem a botjainknak

Mi is az az EVA?

Ha forradalom nem is volt, de az EVA (etil-vinil-alkohol) anyag használata a kiegészítők (etetőanyag tárolók, csali tárolók, szerelékes táskák, kiegészítő tartók) készítésében nagyszerű választás volt. Ezek az anyagok időjárás (legfőképpen UV) állóak, és ha jó minőségű az alapanyag, akkor minden környezeti hőfokon rugalmas. Itt lehet különbséget tenni, a gyengébb minőségű EVA alacsony hőfokon (főleg inkább télen) felkeményedi, netalán el is törhet.

Csali tálca etetőanyagok és csalik tárolására!

Csali tálca etetőanyagok és csalik tárolására!

Csali tálca etetőanyagok és csalik tárolására!
Variációk EVA etetőanyag tartókra

A haltartó

A modern horgászat szerves része az érvényes szabályok betartása. Igaz ez a konyha és akár a verseny horgászatra is. Ha versenykörülmények között horgászunk, elengedhetetlen egy jó minőségű, minél hosszabb, sűrű szövésű haltartó szák. A szabályok két nagyon fontos részre térnek ki, az első, hogy a halat életben kell tartani a versenyzőnek, illetve a szákok pontos méretét határozza meg (nagyméretű, minimum 3,5 méter hosszú). A Competition D alakú szákjai minden mai versenyszabálynak megfelelnek, így minden versenykörülmény között nyugodtan használhatjuk.

Damilos szákfej keszeg horgászathoz!
EVA szivacsos merítőfej, damilos hálóval

Damilos szákfej keszeg horgászathoz!

Egy száknyi hal, ha jó a szák nem lesz bántódásuk benne

Fény az éjszakában

Ahogy az éjszakai hőmérsékletek is elviselhetőek, úgy egyre több horgász próbál szerencsét az éjszakai horgászattal. Márpedig a nyugodt, kényelmes éjszakai horgászat nincs jó minőségű fejlámpa nélkül. A Feeder Competition szortimentben megjelenő lámpát minden szempontból a legjobbra tervezték. Könnyű, de erős anyagból készült, energiatakarékos fényforrással és állítható foncsorral kerül forgalomba.

Fejlámpa, horgász lámpa, zoomolható fejlámpa

Modern „terminátor” fejlámpa

Eső ellen köpönyeg

Mint versenyhorgászok, mindig a legjobb, leghatékonyabb megoldásokat keressük. Nem volt ez másként akkor sem, amikor ezt az ernyőt megterveztük. Minden típusú ernyő alól horgászni nehéz, ezért próbáltunk egy merőbe új formával előállni. Ez a majdnem szögletes ernyő tökéletes védelmet nyújt esőzéskor vagy akár a tűző nap ellen. A szár részt egy 45°-os menetes részbe is be tudjuk tekerni, így egy rendkívül strapabíró döntött fejű ernyőt kapunk. Anyaga 100 %-ig UV álló.

Horgász ernyő, horgász napernyő, horgászat kelléke, horgász, horgász webáruház

Szokatlan, de rendkívül praktikus formájú ernyő

Mindig érdemes a legújabb, legjobb fejlesztéseket kipróbálni akár hobby akár versenyhorgászatra megyünk. Ezek a termékek nagyban segítik, hogy a szabadidőnk tökéletesen töltsük el, velük még eredményesebbek lehetünk. Próbálják ki, érdemes mert fogásra született!

Forrás: www.fisch.hu – Carp Zoom Feeder Team

Vélemény, hozzászólás?

RÓLUNK

CarpLine Team

Carpline

Fókuszban a minőségi és prémium horgásztermékek!