Etetőanyagok bűvöletében

Határozottan emlékszem, mikor még gyerekkoromban, nagyapámmal mentem horgászni. Akkor horgászat előtt nem zacskóból öntöttük ki a csalogatóanyagot, hanem úgy kevertük ki, olyan összetevőkből amire azt gondoltuk, hogy a legalkalmasabbak halfogásra. Mára ez már olyan mértékben megváltozott, hogy hétről-hétre, évről-évre jelennek meg olyan etetőanyagok, amelyek a legtöbb esetben alkalmasabbak a halfogásra, mint elődeik.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban

Az egyes gyártók között, nagy verseny zajlik fejlesztés téren, amiből egy cég sem szeretne kimaradni, természetesen a Carp Zoom sem. A sikeres fejlesztés célja, hogy olyan terméket, vagy termék családot kell alkotni, amely leghatékonyabban segíti a horgászt az élménygazdag pecában. Ennek egyik módja, hogy az etetőanyag vagy csali specifikusan, bizonyos szituációkban kimagasló eredményt hoz.

Több etetőanyag termékcsalád létezik Carp Zoom égisze alatt, de ezek közül szeretnénk bemutatni négy prémium terméket. Az első és egyben a legmagasabb kategóriát képviseli a Competition Zoom ötféle verseny etetőanyaga. Ahogy neve is mutatja, verseny kategóriájú termékekről van szó, mely hobbi peca alkalmával is eredményesen használható. Jelen esetben arról van szó, hogy ez az etetőanyag versenyhorgászok által összeállított receptek alapján készült, így a hétköznapi horgászatoktól egészen a versenyzésig, az apróhal horgászattól a pontyhorgászatig széles spektrumon jó hatásfokkal működik. Feederbotos horgászaton túl nagyon jól alkalmazható match- és rakósbotos és különféle úszós pecához is. Az apróhalas horgászathoz a legalkalmasabb keverékek a Big Roach, Big Bream, Etang és ezek kombinációi.

Csak olyan alkotóelemek kerültek bele a zacskókba, amelyeket a fehérhalak szívesen fogyasztanak, olyan aromákat preferáltunk, amelyek a leginkább vonzzák a keszegféléket. Nagy figyelmet fordítottunk a szemcseméret megválasztására is, hiszen amennyiben az elsődleges célunk a kis- és közepes testű halak, akkor nagyon fontos az apró, közepes szemcseméret. Aromájukat tekintve, az Etang keverék inkább a natúr aromájú kategóriába sorolható, ezt lehet a legjobban kedvünk szerint alakítani, ízesíteni.

A Big Roach sok pörkölt alkotóelemet tartalmaz, ami ízt és aromát kölcsönöz a keveréknek, így a legalkalmasabb bodorka és apróbb keszegek horgászatára. Sokak kedvence, a Big Bream pedig süteményszerű, fahéjas aromájú keverék, amely nagyon sok cukrászipari alkotót tartalmaz, amit a keszegek, dévérek és kárászok imádnak.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban
A Competiton Zoom termékcsalád megalkotásánál a versenyzésben szerzett tapasztalatainkat rejtettük a keverékekbe.

Amennyiben a fogásaink méretét tudatosan növelni szeretnénk, arra alkalmas etetőanyagok a Super Feeder és Super Carp fantázia névre hallgatnak. A Super Feeder elsősorban feederbotos horgászatra fejlesztett keverék, kimondottan a vízoszlop legalján fejti ki a hatását. Nehéz szemcseszerkezet jellemzi, minimális felszálló részecskét tartalmaz. Ízvilága édes, süteményszerű, kissé fűszeres háttér ízzel. A Competition Zoom etetőanyag család bemutatásánál legvégére egy igazi pontyos verseny keverék került. Megalkotásánál számos versenyen alkalmaztuk, mire összeállt a tökéletes recept. Szemcsemérete nagynak mondható, kifejezetten azért is, hogy minimalizáljuk a felszálló szemcséket. Sok színes morzsát tartalmaz, illata citrusos, gyömülcsös, klasszikus, nagy ponty horgászatra készített keverék.

Következzék két recept amik verseny szituációban már megállták a helyüket. Dévérkeszegre: 2 kg Big Bream, 1 kg Big Roach, 2 kg lösz, angol morzsa és fél flakon Carp Zoom karamell aroma. Pontyra: 2 kg Super Carp etetőanyag, 1 kg Carp Zoom TTX, 2 doboz csemege kukorica és Carp Zoom angol morzsa (narancssárga).

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban
Aroma hozzáadásával a csalogató hatás fokozható.

A következő pár sorban, olyan etetőanyag családot szeretnénk bemutatni, amelyek nem kukorica alapúak, leginkább methodos horgászatnál tudjuk alkalmazni őket. Azért is fontos megemlíteni, hogy nem kukorica az alapja, ezeknek a keverékeknek, mert a legtöbb halgazdaságban, már nem kukoricával etetik a halakat, hanem táppal vagy különféle pelletekkel. Ez a termékcsalád három tagot számlál, amelyek kimondottan az intenzíven telepített halastavak horgászatára alkalmasak, ahol a halak szinte nem is ismernek a halibut pelleten kívül más táplálékot, ebből adódik, hogy szívesen fogyasztják. A halibut pellet jellemzője a nagyon magas fehérje tartalom. A zacskókban 100% pellet őrlemény található, mely megfelelő víz hozzáadásával nagyon jól tapad, határozottan jól bírja a távoli dobásokat, de mindemellett gyorsan oldódik. Három színben létezik: fekete, piros és barna. Szemcsemérete viszonylag nagy, de ha szükségesnek érezzük az apróbb porszerű etetőanyagot, akkor nincsen más dolgunk mint egy 2-3 milliméteres rostán átszitálni. Ami fent maradt a rostán, tegyük félre, mert jól jöhet még, amikor darabosabb pellet őrleménnyel szeretnénk gazdagítani etetésünket.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban
A Pure Pellet termékekkel tudatosan horgászhatunk nagyhalakra.

Amennyiben kompakt etetőanyagra van szükségünk, ami tartalmaz gabonaféléket, cukrászipari termékeket és halas adalékokat is, két etetőanyag család közül tudunk választani. Ezek ára kedvezőbb, közép kategóriába sorolható. Elsősorban a Method Feeder etetőanyag családra érdemes felhívni a figyelmet, mert használatukkal szelektálni tudjuk a nagytestű halakat. Úgy alkottuk meg ezeket a termékeket, hogy optimálisak legyenek a method horgászathoz. Olyan ízvilágot próbáltunk a zacskókba rejteni amik nagyon gyorsan fejtik ki a hatásukat és a halakat az etetésen tartja. A halas, halibutos keverék aromája az emberi orr számára nem kellemes, nem így a nagytestű halaknak. Színe fekete, nem rikít az aljzaton, nem kelt a halakban gyanakvást. Tigrismogyoró, csoki-karamell aromájú etetőanyag alapja, a nagyhalas és bojlis horgászok kedvelt csalogatóanyaga, a tigrismogyoró. Eleinte a bojlisok kezdték alkalmazni horgászataik során, mert a nagytestű halak imádják. Nem tettünk mást: kicsit feltuningoltuk a csoki-karamell édes aromájával növelve ezzel csalogató hatását. A család harmadik és negyedik tagja az édes-fűszeres és eper-halas etetőanyagok. Az édes-fűszeres keverék, a termékcsalád leguniverzálisabb tagja, amivel a kistestű halaktól egészen a kapitális egyedekig az év szinte bármely szakában minden az etetésre csalható. Az epres-halas etetőanyag maradt utoljára, ami a gyümölcsös, édes alkotóelemek mellett tartalmaz pellet származékokat, amelyek halas ízt kölcsönöznek a keveréknek. Alkalmazhatjuk egészen évben, igazi négy évszakos keverék, pontyhorgászatra.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban
Minden évszakban alkalmazható keverékek.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban
A Method Feeder etetőanyagokat apró szemcseszerkezete miatt elsősorban method kosárba célszerű használni.

Utoljára hadd említsem meg a Feeder Zoom etetőanyag családot, amely szintén a feeder és hagyományos fenekező horgászathoz lett kialakítva. Árkategóriát tekintve a négy család közül ez a legolcsóbb árfekvésű, mégis ennél alkalmaztuk a legtöbbféle aromázottságot. Különleges, komplex: hármas íz kombinációjú, homogén, finom szemcseméretű etetőanyag család. A csili-bors-fokhagyma kombináció, kimondottan meleg vízhez ajánlott keverék, amikor a halak táplálkozása felgyorsul és szívesen fogyasztják a csípős ízű csalogató anyagokat. Az eper-hal-robin red keveréket, édes fűszeres ízvilág jellemzi, ahol ismét a bojlisoktól ellesett fűszerrel: a robin reddel bolondítottunk meg az eper gyümölcsös és az enyhén büdös halas aromát. Felmelegedő és 15 °C hőmérséklet feletti vizekben ajánlott a használata. A tigrismogyoró-halibut-halas trió, sok pellet származékot tartalmaz, de mindemellett a tigrismogyoró kellemes íze, aromája is megtalálható benne. Kimondottan univerzális keverék, mivel hideg és meleg vízben egyaránt alkalmazhatjuk, amennyiben az elsődleges célhal, a ponty és amur. A termékcsalád utolsó tagja a Betain-GLM-halas keverék különleges, zöld színű elegye. A betainról érdemes tudni,hogy táplálkozás serkentő hatása van a halakra, a másik összetevő pedig a GLM, úgynevezett zöld ajkú kagyló a halak természetes tápláléka. Ez az íz harmónia a 15 °C hőmérsékletű vizekben kiemelkedő fogást eredményez. Mindenképp alkalmazzuk, amikor kapitális halakra horgászunk.

Carp Zoom etetőanyagok, Carp Zoom bojlik és egyéb etetőanyagok óriási választéka a Horgászonline horgász webáruházban

A Feeder Zoom termékcsaládot elsősorban feeder és hagyományos fenekező horgászoknak készítettük.

Forrás: www.fisch.hu

Vélemény, hozzászólás?

RÓLUNK

CarpLine Team

Carpline

Fókuszban a minőségi és prémium horgásztermékek!